Nieuws

In januari start ik met Jet Proost een traject voor werkzoekenden:

Uitgangspunten
Graag wil je je talenten en ervaring inzetten in betaald werk. Je hebt waardevolle werkervaring, al was die misschien niet in Nederland. Je hebt een prima opleiding en erkende en bewezen expertise. Je hebt misschien geprobeerd om als zelfstandige een inkomen te creƫren. Dit bleek niet gemakkelijk en het lijkt onmogelijk om een baan te vinden. De markt lijkt op slot en op het eigen vakgebied is voor je gevoel alles wel geprobeerd.
Dit overkomt menig (internationaal) deskundige wanneer het werk, door omstandigheden waar je misschien zelf niets over te beslissen had, stopt.

In EPAKANS (Ervaring Passie KANS) leren deelnemers om op een andere manier naar hun werkervaring en expertise te kijken. We kijken naar wat deelnemers in het verleden hebben gedaan, welke ervaring en expertise is verworven, welke excellente prestaties zijn geleverd en wat daaruit kan worden meegenomen. Maar we hebben ook aandacht voor overtuigingen die je ervan weerhouden om je blik te verruimen en iets verder te kijken dan dat wat direct voor de hand ligt.
Bewust een nieuwe keuze maken is een van onze uitgangspunten. Van daaruit ontwerp je binnen EPAKANS jouw eigen werkzoekproces en gaat concreet aan de slag met het vinden van een nieuwe werkkring.

EPAKANS
De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten in een periode van 2 maanden, en een terugkombijeenkomst 6-8 weken later. We werken met kleine groepen van ongeveer 8-10 deelnemers. De cursus is opgebouwd rondom de fases van een werkzoekproces.
Onderdelen zijn o.m.:

  • Leren van het verleden
  • Excellente prestaties
  • Passies Kiezen wat je echt wilt
  • Netwerken en relaties
  • De huidige arbeidsmarkt
  • Nieuwe media
  • Belemmeringen op je pad
  • Visie
  • Persoonlijke doelen
  • Randvoorwaarden bij het zoeken

We gebruiken verschillende werkvormen en tussen de bijeenkomsten wordt gewerkt aan diverse opdrachten en houdt de groep contact met elkaar en met de trainers.

Voor wie wil kan de cursus gecombineerd worden met individuele coachingsgesprekken, waarin verder ingegaan wordt op individuele mogelijkheden en belemmeringen.

Trainers / adviseurs
Riet Nigten en Jet Proost werken sinds 1994 samen in ontwerp en uitvoering van trainingen. Wij zijn deskundig op het gebied van HRM vraagstukken, zoals leiderschap, communicatie, diversiteit en coaching van professionals.
Riet Nigten heeft vooral ervaring persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Als Hoofd P&O heeft ze veel ervaring opgedaan in werving en selectie van hoog opgeleiden.
Jet Proost heeft veel ervaring in innovatietrajecten met interdisciplinaire teams. Ze werkt o.m. voor Wageningen UR en Rijkswaterstaat. Jet heeft veel ervaring in het wegnemen van belemmeringen die vernieuwing in de weg kunnen staan.

We zijn beiden afgestudeerd aan de Wageningen UR, goed bekend met doelgroepen van hoogopgeleide medewerkers, in zowel de Nederlandse werkomgeving als internationale context. De cursus EPAKANS verzorgden we diverse malen en al onze cursisten vonden binnen het jaar een betaalde baan.

Contactgegevens
Jet Proost T 06 15002292
Riet Nigten T 06 20414686

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.