Counseling

Je kunt een steuntje in de rug gebruiken

Wanneer je door belangrijke veranderingen in je leven gaat en daar ziek van wordt. Wanneer je voor keuzes staat die zo ingrijpend zijn, dat je er lichamelijke of psychische klachten van krijgt. Als je je werk even niet aan kunt (overspannen, burn-out). Als je moeite hebt jezelf te zijn in relaties met belangrijke mensen in je leve, waardoor je letterlijk vastloopt in je relatie.

Kortom op het moment dat je het gevoel hebt dat je iemand nodig hebt om je een steun in de rug te geven. Maar ook als je meer hulp nodig hebt, kan counseling een goede optie zijn

Als je praten niet ziet zitten

Kunstzinnige counseling kiest een andere ingang dan praten. In gevallen waar we het idee hebben dat je in herhaling vervalt, of dat het toch moeilijk is je gedrag of je overtuigingen te veranderen, krijg je een kunstzinnige opdracht. Het heet kunstzinnig, maar de nadruk zal er nooit op liggen dat het mooi moet zijn, het is een opdracht om in verf, potlood, houtskool, wasco of klei iets uit te beelden. In deze uitingen komen vaak nieuwe oplossingen te voorschijn voor de problemen waar je al lang mee worstelt.

Vaak weten we niet hoe we onszelf afremmen om het beste uit onszelf te halen, maar wat onze geest nog niet bewust weet kan wel te voorschijn komen als we er door kunstzinnige uitingen handen en voeten aan geven.

Remedia

Ik, Riet Nigten, heb als psycho-sociaal hulpverlener en coach, al veel mensen geholpen in de afgelopen 20 jaar. Daarbij heb ik gemerkt dat het fijn is om meerdere ingangen te hebben om met iemand aan de slag te gaan. Bij de een werkt praten goed, de ander moet letterlijk in beweging komen. En bij een derde is het goed om met vormen en kleur te werken. Tijdens de counseling kunnen verschillende werkvormen aan bod komen, en we zullen zien welke vorm jou het meeste oplevert.

Feedback van cliente: “Je bent in staat om rust bij mensen te creĆ«ren zodat ze open gaan en zich kunnen ontspannen……ik voel me gesterkt om daar nu anders mee om te gaan”


Verzekeringen

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten (gedeeltelijk).

Home