Coaching

Wat is het?

Coaching is ondersteuning bij je werk. Ondersteuning door iemand die je helpt in te zien waarom je ergens niet vol voor gaat, waar je stopt terwijl dat niet handig en niet nodig is. Een coach kan je helpen te zien waarvoor je terugdeinst. “Onze diepste angst is niet dat we onmachtig zouden zijn, onze diepste angst betreft juist onze niet te meten kracht. Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid.” (Nelson Mandela) Kortom door je coach wordt je een spiegel voorgehouden. Maar je coach moedigt je ook aan, omdat je coach je zal helpen te ontdekken wat je sterke kanten zijn en hoe je die effectiever dan tot nu toe in kan zetten.

Wanneer Coaching?

In elke loopbaan komen momenten voor waarop je extra steun in de rug goed kunt gebruiken. Denk maar eens aan; plotselinge veranderingen in de samenstelling van je team, conflicten op de werkvloer, een nieuwe functie of een nieuwe functie-inhoud. Coaching werkt ook wanneer je merkt dat de hoeveelheid werk je boven het hoofd groeit terwijl je weet dat als je het anders aan zou pakken, je het wel aan zou kunnen.

Je coach kan je helpen als je vastloopt in je werk, door welke oorzaak dan ook. Misschien twijfel je of deze baan echt is wat je wilt, misschien zou je je functie graag anders invullen maar zie je niet hoe dat bij zou dragen aan het succes van je bedrijf of organisatie.

Kortom een coach helpt je inzicht te krijgen in wat jouw rol is in de situatie en hoe de zaken en problemen effectiever aan te pakken, op zo’n manier dat de oplossing jou eigen blijft.

Waarom Remedia?

Ik help je op individuele basis maar put uit jarenlange ervaring. Ervaring als coach. Ervaring als werknemer, als lid van een management team en als zelfstandig ondernemer. Daarnaast heb ik als trainer en organisatie-adviseur in veel verschillende organisaties “in de keuken” gekeken, hierdoor kan ik je blik op je situatie verbreden en je helpen je problemen vanuit verschillende gezichtspunten te bekijken.

Ieder geval is uniek, maar ieder geval kent ook weer raakvlakken, met eerdere situaties en met situaties die anderen hebben meegemaakt.

Ik coach je heel persoonlijk, en werk daarbij resultaatgericht. De kern van het probleem zal boven water gehaald worden, maar daarna zal de nadruk snel komen te liggen op het komen tot een waardevolle en bruikbare oplossing.

Wanneer een verandering van werk aan de orde is geef ik als je wilt ook praktische hulp  bij het maken van een CV en een goede motivatiebrief.

Wanneer het bezwaarlijk is telkens naar mijn praktijk te komen is het ook mogelijk na een face-to-face intake , de coaching via skype te realiseren.

Casus

Als coach van een directeur/oprichter van een jonge organisatie heb ik geholpen uit te zoeken welke stijl van leiding geven het beste paste bij hem en bij de mensen die voor hem werkte. Hoeveel ruimte moest hij de mensen geven zodat ze daadwerkelijk bij konden dragen aan de groei en ontwikkeling van de organisatie. En hoe strak moesten de regels gelden om resultaat te garanderen. In samenspraak kon hij die balans zoeken en vinden, zodanig dat de organisatie nu al jaren zonder zijn fysieke aanwezigheid succesvol draait (hetgeen in dit geval ook de bedoeling was).

Home